USLOVI KORIŠĆENJA PORTALA umrli.me

Vlasnik portal www.umrli.me (u daljem tekstu umrli.me)

Korisnik je pravno ili fizičko lice, koje koristi usluge umrli.me. Usluge umrli.me su objave saučešća, zahvalnica, posljednjih pozdrava i sjećanja,oglašavanje pratećih djelatnosti i informisanje populacije.

Opšti uslovi poslovanja predstavljaju valjan i obavezujući sporazum između davaoca usluga i korisnika portal umrli.me.

Korisnik je dužan da se upozna prije objave sa opštim uslovima poslovanja, a samoobjavom potvrđuje da se sa njima slaže.

Opšti uslovi poslovanja

Besplatnu objavu obavijesti o smrti preuzimamo iz dnevnih novina , pogrebnih preduzeća ili osobe bliske pokojniku. Za sadržaj obavijesti o smrti odgovara naručitelj.

U slučaju da obavijest o smrti preuzimamo od osobe bliske pokojniku, korisnik garantuje za istinitost i tačnost objavljenih podataka i davaoc usluga ne snosi nikakvu odgovornost za eventualno objavljivanje lažnih sadržaja kojima bi se oglasila smrt žive osobe, već je za takve objave odgovoran isključivo korisnik. 

Podatke za objavu, prije same objave, davaoc usluga može provjeriti putem pogrebnih preduzeća.

umrli.me nudi usluge objave saučešća, zahvalnica, posljednjih pozdrava, pomeni.

Zabranjeno je naručivanje i objavljivanje sadržaja koji su štetni,nezakoniti, prijeteći, koji zlostavljaju, kleveću ili uznemiravaju. Korisnik se obavezuje da neće objavljivati sadržaje koji nijesu u skladu sa zakonom, ostalim propisima i Ustavom države Crne Gore. Davaoc usluga zadržava pravo da ne objavi neprimjeren sadržaj.

Objava će biti vidljiva trajno na portalu, ili dok jedna od strana ne zatraži uklanjanje iz opravdanog razloga.

Korisnici svojim zahtjevom za objavu saučešća, zahvalnice, posljednjeg pozdrava ili pomeni neopozivo ovlašćuju davaoca usluga da taj sadržaj koristi, kopira, objavljuje i distribuira i u drugim medijima. umrli.me u drugim medijima neće objaviti korisnikove lične podatke, nego samo sadržaj oglasa i link na stranicu umrli.me

Popis preduzeća/kompanija je napravljen s namjerom kako bi korisnici dobili što više korisnih informacija vezanih za posljednji ispraćaj najmilijih.

Na portalu umrli.me mogu se oglašavati komercijalni sadržaji (proizvodi i usluge).To je poseban dogovor davaoca usluge i oglašivača takvih sadržaja, pa ne odgovaramo za sadržaj na tim stranicama.

Odgovornosti

Svi oglasi, fotografije, objave, poruke, tekstovi i drugi materijali koji su objavljeni na stranicama umrli.me a linkovani sa drugih stranica, isključiva su odgovornost lica od koje je takav sadržaj potekao. Davaoc usluga ne daje nikakve garancije tačnosti i istinitosti takvih sadržaja. Davaoc usluga ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti ili grešaka u djelovanju tih web stranica.

Davaoc usluga zadržava pravo isključenja stranica onog korisnika koji zloupotrebljava podatke objavljenje na ovim stranicama, ili na bilo koji način neovlašćeno koristi stranice portal umrli.me.

Kopiranje sadržaja objavljenih na ovim stranicama I njihovo objavljivanje u/na nekom drugom mediju oglašavanja je pravno kažnjivo, pa će u takvim slučajevima davaoc usluga preduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitio sebe, svoje oglašivače i korisnike.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj i dizajn portal umrli.me su vlasništvo davaoca usluga. Zabranjeno je kopiranje i komercijalna upotreba bilo kojeg dijela stranice umrli.me, uključujući sve podatke koje daju korisnici, bez prethodnog pismenog dopuštenja davaoca usluga.

Zaštita ličnih podataka

Davanje korisnikovih ličnih podataka je nužno kako bi se mogle ispuniti obaveze korisnika prema davaocu usluga. Davaoc usluga će sve dobijene podatke trajno čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka .

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće crnogorske /ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički ili štetan na bilo koji drugi način

- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica

- manipulisanje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala umrli.me

- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične programe sačinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetioca portala i korisnika

Uslovi i odredbe su važeći od 00.00.2014. i mogu biti promijenjeni ili dopunjeni od strane davaoca usluga bez prethodne najave.Korištenjem internet portala umrli.me korisnik je obaviješten o uslovima poslovanja i slaže se s njima.