Poslednje sačuvane čitulje

Dragi moj brate

SLAVKO Vojislava ZINDOVIĆ
SLAVKO

Srećan ti rođendan Brate moj, rano moja. Petnaest mjeseci bez tebe, najtežih i najtužnijih u mom životu. Mislila sam da ne mogu preživjeti ranu smrt oca, stričeva, tete, brata Sveta i majke, ali sad, sad je nešto najteže.
Nijesi mi brate umro od bolesti, nego od onih koji su trebali da ti se nađu pri ruci u bolnici od kovida, a njihove ruke odniješe tvoju terapiju za pritisak i ubiše te, ubiše te, te dvije prokletnice ministarstva zdravlja. Ako Bog postoji on će njima trima poslati garderobu do devetog koljena istu koju ja nosim za mojim Slavkom.
Svaki sekund je godina, ne zvoni telefon, a ja jadna očekujem da me zoveš brate moj, brate nad braćom.
Odnio si u nepovrat dio mene, a trebao si me odvesti kako majka reče dođi Miro brzo da smo svi na okupu. Sve ono što sam ti obećala oko prvog februara moram da živim? KAKO,to samo ja znam. Ne izlazim iz stana i pričam sa tobom. Sve se nadam da ćeš se pojaviti moj brate, moj zadnji rode, teško meni jadnoj, jadne bile prokletnice, sve im crno do devetog koljena.
Ja ću ti doći 19.08.2022. da ti čestitam rođendan i donesem poklon.

Tvoja sestra MIRA.

Pomen, poslato: 19.08.2022.

Vezane čitulje

Dana 28.03.2021. godine, u 69. godini preminuo je naš dragi

SLAVKO Vojislava ZINDOVIĆ
SLAVKO Vojislava ZINDOVIĆ

28.03.2021.

Shodno epidemiološkoj situaciji sahrana će se obaviti 29.03.2021. godine u 14 časova na mjesnom groblju u Poljima.

OŽALOŠĆENI: Sestra MIJOMIRKA – MIRA, sestrići IVAN i RATKO, braća od stričeva PREDRAG i ACO, sestra od strica NATAŠA, brat od tetke GORAN, sestre od tetke SLAVICA i GORICA.

Umrlica, poslato: 28.03.2021.

Dana 26.03.2022. godine navršava se godina dana od smrti mog jedinog brata

SLAVKO Vojislava ZINDOVIĆ
SLAVKA Vojislava ZINDOVIĆA

Jedini moj brate, nikada te preboljeti neću. Ništa te ne može zamijeniti, sestru bezbratnicu, bezrodnicu ništa utješiti neće. Kažu vijeme će pomoći, lažu, za bratom je bol svakim danom sve veća i dublja. Ja kasnim sa dolaskom tebi ali smo se nešto dogovorili, moram to ispuniti!!? Otišao si bez pozdrava jer si se nadao da ćeš doći kući. Bio si zdrav, korona ti nije naudila nijednom organu, bez ikakve upale pluća, bez zgrušavanja krvi jer si te tablete pio uz tablete za visok pritisak. Posla te neki neznaveni Dr. u Bijelo Polje gdje te dvije štrige ubiše svjesno, oduzeše ti tvoje tablete za pritisak, a ti bespomoćan, a moje moljenje da ti vrate nije uslišeno. Nije mi radio mozak da trebam dati novac Hipokratovim zakletnicama. Zašto, zašto te odabraše, ili čekaše ili dobiše od drugog novac da to urade. Ti bi za mene krov porušio i spasio me ruševina. Ostade mi vječna rana koja neće zarasti dok ne dođem k tebi brate. Bože! Zašto mi ga uze? Moj Slavko, moj jedini brate živio si za druge na uštrb svog života. Dođi mi u snovima da te se raželim.
Toga dana u 10 časova posjetićemo Slavkovu vječnu kuću, okititi je cvijećem i zaliti suzama.

Neutješna sestra MIJOMIRKA, sestrići IVAN i RATKO.

Pomen, poslato: 24.03.2022.

Dana 26.09.2021. godine navršava se pola godine od smrti jedinog mog roda

SLAVKO ZINDOVIĆ
SLAVKA ZINDOVIĆA

Brate moj, rode moj, svakim danom mi je teže i teže. Na srcu mi se otvorila rana koja nikad zacijeliti neće dok ne dođem k tebi, Svetu, majci, ocu mome, kiku, teti, babi, đedu.  Svi kao da su pali u zaborav pri tebi brate Slavko. Bili smo puno vezani, pratili jedno drugom i lijepo i loše, savjetovali se, planirali i za ovakve najcrnje dane kad dođu kako ćemo, kao da smo se takmičili ko će prvi i šta će raditi  drugi koji ostane živ. Bog je uzeo tvoju dobru dušu, a mene ostavio. Ne mogu da stanem, zato je najbolje da ti dođem.
U nedelju, u 10 sati obići ćemo tvoju novu kuću, zaliti suzama i donijeti ti one crvene ruže koje si ti volio.

Tvoja neutješna sestra MIJOMIRKA - MIRA, sestrići IVAN i RATKO

Pomen, poslato: 25.09.2021.

Danas ti je rođendan dragi moj, jedini i nikad prežaljeni brate

SLAVKO ZINDOVIĆ
SLAVKO ZINDOVIĆ

Ostadoh bez tebe moj jedini rode, najvećeg životnog oslonca i moje snage, moje rodske radosti. Moje srce ne može da podnese nepravdu što te nema.Nijesam uspjela da te sačuvam od zle medicinske sestre i doktorke koje ti oduzeše tvoje ljekove, nego sad više ne krivim njih nego sebe brate, đe mi je bio mozak da su one čekale pare. A ja sama, pogubila se i nadala u Hipokrata. Sad bi mi bio živ, brate moj, mili brate moja srećo a sad tugo najtužnija. Po vjerovanju, oni koji se rode ili umiru na Preobraženije ne umiru tri dana, a tebe su brate one dvije istog momenta strpale u kesu. Kad sam otvorila kesu ispred mrtvačnice bio si vreo i nijesu mi dali da prislonim ruku da čujem da li još srce radi. Otišao si mi živ kao i mnogi pa su u kesi na mukama umirali. Bila sam ti šesdeset dana svaki dan u kuću novu da se ispričam sa tobom. Danas će ti tvoja sestra tugo moja izljubiti hladnu ploču, zaliti suzama i ispričati sve kao nekada. Iako mi majka u snu šesti dan posle tvoje smrti reče „ Nemoj, Miro dugo, dođi da smo svi na okupu", ali ja se razboljeh i sinovi me odvedoše, ali doći ću ti brate željo moja brzo.

Tvoja neutješna sestra MIJOMIRKA - MIRA ZINDOVIĆ - RATKOVIĆ

Pomen, poslato: 19.08.2021.

SLAVKO ZINDOVIĆ
SLAVKO ZINDOVIĆ

Hvala ti na beskrajnoj ljubavi i što si nesebično davao sve od sebe za nas. Počivaj u miru naš ujače jedini.

Sestrići IVAN i RATKO.

Pomen, poslato: 29.04.2021.

U subotu 01.05.2021. godine četrdeset je tužnih i bolnih dana od smrti mog brata

SLAVKO ZINDOVIĆ
SLAVKA ZINDOVIĆA

Ostadoh bez brata jedinoga i bez roda svoga. Bio si mi brate uzdanica i čvrsto bratsko krilo, sigurnost i podrška, drug, sestra, majka i otac. Sada mi osta samo tuga, bol i rana dovijeka. Mnogo sam te se uželjela brate. Svuda te tražim i zovem, odlazim svaki dan tvojoj novoj kući, ne javljaš se tugo moja. Ležao si na covid odjeljenju u BP 4 dana i bio dobro, tog dana ti oduzeše tvoje tablete od visokog pritiska (glavna sestra) uz podršku „Dr“, molila sam da ti daju jer ćeš bez njih umrijeti (dijagnoza dr Novosela) od čega si i izdahnuo moj rođeni brate. Da te „herojke“ sve tri vidim u čitulji tebe meni ne bi nadoknadilo ni olakšalo ovu bol.
U subotu 01. maja 2021. godine posjetićemo tvoju vječnu kuću na groblju u Poljima u 10 časova.

Tvoja neutješna sestra MIJOMIRKA - MIRA, IVAN i RATKO.

Pomen, poslato: 29.04.2021.Send this to a friend