Poslednje sačuvane čitulje

Politika privatnosti

odredbe i smjernice privatnosti korisnika

Ova politika privatnosti je sastavljena tako da bolje služi onima koji se bave pitanjima kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumjeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom. Korišćenjem ovog sajta prihvatate i politiku privatnosti.

 

  1. SAKUPLJANJE LIČNIH PODATAKA

 1.1 Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posjećuju ovu Internet stranicu?

Ime, Email adresu, IP adresu korisnika. Ipak, sajt možete posjetiti i anonimno.

1.2 Kada sakupljamo lične informacije?

Mi prikupljamo podatke od Vas kada posjetite sajt, kontaktirate nas preko kontakt forme, registrujete se ili kupite neku od usluga koje nudimo.Ukratko:

Prilikom posjete sajtu: IP adresu, kolačići

Prilikom slanja Email poruke preko kontakt forme: ime (uvijek), email (uvijek)

Prilikom registracije: IP adresu, kolačići, email

Prilikom kupovine neke od usluga: IP adresu, kolačići, email, ime i prezime, adresu stanovanja, grad, državu, broj telefona

Detaljnije:

Prilikom posjete sajtu: Prilikom posjete našem sajtu snima se Vaša IP adresa od strane dva servisa: Google Analytics i  dodatka samog sajta koji je zadružen za bezbjednost. Google Analytics će Vaše podatke izbrisati iz baze u roku od 38 meseci. Vaša IP adresasa se bilježi kako bi se provjerila zlonamjerna aktivnost i sajt zaštitio od određenih vrsta napada. Primjeri provjere uslova prilikom prijavljivanja uključuju pokušaj prijavljivanja, odjavljivanje, zahtjeve za sumnjivim URL-ovima, promjene sadržaja sajta i ažuriranje lozinke. Ove informacije se čuvaju 90 dana.

Prilikom slanja Email poruke preko kontakt forme: Kada nam šaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na našem sajtu, čuvaju se samo Vaši podaci koje unesete u kontakt formu: Ime i email adresa

Prilikom registracije: Kada se registrujete na naš sistem kao FREE korisnik od Vas uzimamo i pamtimo samo email, korisničko ime, kao i lozinku koja je automatski generisana, IP adresu i kolačiće

Prilikom kupovine neke od usluga: Kad se kao registrovani korisnik odlučite za kupovinu pretplate od Vas tražimo i pamtimo dodatno Vaše ime i prezime, adresu stanovanja, grad, državu, broj telefona kako bi mogli uspješno izvršiti i potvrditi kupovinu.

1.3 Kako koristimo Vaše podatke?

Možemo da koristimo informacije koje sakupljamo od Vas kada se prijavite se za naš bilten, odgovorite na istraživanje ili marketinšku komunikaciju, surfujete sajtom ili koristite određene druge funkcije sajta. Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na jedan od sljedećih načina:

Da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)

Da poboljšamo našu internet stranicu (mi se stalno trudimo da poboljšamo ponude naših internet stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od Vas)

Za sprovođenje takmičenja, promocija, istraživanja i drugih sličnih funkcija na sajtu

Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu sajtu)

Za slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vašu porudžbinu, pored primanja povremenih vijesti, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd. E-adresa koju ste pružili za pretplatu na bilten, dobijanje informacija ili za učestvovanje u nagradnoj igri, može biti iskorištena za slanje informacija i ažuriranja, relevantnog sadržaja i reklama)

Napomena: ako u bilo koje vrijeme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, link za odjavu se nalazi na dnu svake email poruke.

 

  1. KORIŠĆENJE „KOLAČIĆA“

2.1 Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na disk Vašeg računara preko veb browser-a (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primjer, oni se koriste da nam pomognu da razumijemo Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na veb lokaciji, što nam omogućava da Vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu. Koristimo kolačiće za:

Razumijevanje i čuvanje korisničkih podešavanja za buduće posjete.

Sastavljanje agregatnih podatka o prometu sajta i interakcijama na lokaciji kako bismo u budućnosti ponudili bolje iskustvo na sajtu. Takođe možemo koristiti pouzdane usluge nezavisnih proizvođača koji prate ove informacije u naše ime.

Možete da izaberete da Vaš računar upozorava svaki put kada se preuzima kolačić ili možete da odaberete da isključite sve kolačiće. To radite kroz podešavanja pretraživača. Pošto je browser malo drugačiji, pogledajte pomoć u istom da biste saznali ispravan način za izmjenu kolačića.

Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju veb stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine Vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

 

  1. ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

 3.1 Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informišemo kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

3.2 Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo adiministraciji, kojoj su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

3.3 Pružalac usluga će sve dobijene podatke trajno čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka .

 

  1. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

 4.1 Sadržaj i dizajn portal su vlasništvo pružaoca usluga. Zabranjeno je kopiranje i komercijalna upotreba bilo kojeg dijela stranice, uključujući sve podatke koje daju korisnici, bez prethodnog pismenog dopuštenja davaoca usluga.

Send this to a friend